Pagina's

maandag 27 april 2015

FEESTDAGEN/ KONINGSDAG

<img src="Koningsdag Vlag.jpg" alt="2015 afbeelding vlag in het centrum van Groningen."></a>FEESTDAGEN/KONINGDAG. Wat is Koningdag?

27-april-2015 is de 1e Koningsdag.

Op 27-april-2015 wordt in Nederland en alle landen van het Koningsrijk der Nederlanden de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning van Nederland Willem Alexander gevierd door miljoenen inwoners van Nederland en de daarbij horende eilanden. 



<img src="14-12-2014 stadshuis trap9.jpg" alt="Afbeelding van het Stadshuis de voorgevel symbolisch omringt door feest vierders"></a>
Foto: E.C.FOTOGRAAF ©
Dit jaar bezoekt de Koning en start de eerste viering in Dordrecht.

 PROGRAMMA DORDRECHT
Op maandag 27 april bezoekt de Koning Dordrecht van  11 uur tot 13.15 uur. 

 locaties :
  • circa 11.00 uur – Groothoofd alwaar de Grande Parade wordt bekeken.
  • circa 11.50 uur – Bach en de regio in de Grote Kerk
het internationale drumcorps Jubal en de Dordtse Phil presenteren buiten en  In de kerk is een besloten programma met enkele optredens geïnspireerd op het Bachfestival Dordrecht.
  • circa 12.15 uur – Made in Dordrecht op het Scheffersplein
Bijzondere presentatie van producten van Dordtse ondernemers.
  • circa 12.30 uur – Opening van Het Hof van Nederland
In het Hof vond in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaats, een belangrijke stap in de richting van de Vrije Republiek 

der Nederlanden en de basis van het Nederland van nu.

•circa 12.45 uur – De Dordtse jeugd is het einde! op het Statenplein.

Om 15.00 Persgesprek met burgemeester van Dordrecht
 
© 2015 Gemeente Dordrecht / Dordrecht Marketing Ontwerp & realisatie door Communicatiebureau K|R en Internetbureau Elephant
 ________________________________________________________________________________________________

Koningsdag Nieuwe Stijl start vandaag.


<img src="groningen vismarkt.jpg" alt="groningen vismarkt koningsdag."></a>
0800 uur Groningen is er klaar voor
Maar eerst kijken we kijken ook naar andere steden met als voorbeeld Groningen. Wat toch wel een feest stad is en koningsgezind.

 Maar ook kijken we naar voorgangers die tot voor de Koning drie keer op rij vrouwelijk waren. En schrijven  een stuk over steden en fotograferen op deze mooie dagen zullen we niet nalaten met een verassing voor u.
Dat komt naar het stuk over steden en de band tussen steden en het koningshuis.


Groningen heeft een goede band met het Koningshuis. Voor eeuwen zijn de oranjes welkome gasten en enkele leden van het Koningshuis hebben hier ook gestudeerd. Maar ook steden als Leiden, en Amsterdam zijn en staan bekend als betrokken steden als het om het koningshuis gaat.

  • Zoals in vele steden zijn er markten en rommelmarktjes met veel eten en drinken.
  • Muziek zang en dans is altijd al geweldig goed vertegenwoordigt tijdens deze dag.
Het laatste bezoek aan Groningen
14 mei 2013 Tijdens de kennismaking ronde door de Nederlandse provincies staat mij nog goed bij, toen de openbare ronde werd gelopen in Groningen op de Grote Markt in het centrum van deze mooie stad. Op diverse data werden de hoofdsteden stuk voor stuk bezocht door de Majesteit en Koningin.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezochten dinsdagochtend 28 mei de provincie Groningen en dinsdagmiddag de provincie Drenthe.Vele mensen hadden een mooie plek uitgekozen en geweldig is de indruk die zij hebben nagelaten. De Commissaris van de Koning, drs. Max van den Berg, ontvangt de Koning en Koningin bij het provinciehuis aan het Martinikerkhof. Tijdens het 400 jarige jubileum van de RUG maakte zij wederom kennis. 
4 april 2014-Fotograaf B. Bakema van E.C. Fotograaf maakte van deze vrolijke kennismaking een beeld die de band goed weergeeft tussen het hoge Noorden en de Oranjes.
<img src="2014-2015-RUG400-Els van de Berg.jpg" alt="Openings foto van de fantastische sfeer en hartelijke plublieks tractatie middels een daferende applause voor de Koning."></a>
E.C.Fotograaf B. Bakema © i.s.m. RUG400 org.
Meer informatie hierover staat in het mooie werk van de Universiteit 400 jaar RUG het herdenking boek. Bestel deze via de RUG website.


Fotografen tip:
Koningsdag is een fantastische dag voor fotografen om een mooie plaat te schieten van de feesten en evenementen. Vanmorgen in Groningen zag je ook alweer een aantal fotografen door de stad heen verspreidt om mooie zonsopgang foto's te maken met de geweldig mooie blauwe lucht deze dag van het feest voor publiek en de familie van de koning. 

Een cadeau Uw mooiste foto's op canvas
 Heb jij nu een mooie foto gemaakt? Bewaar dan dit bericht voor het nabestellen van jou mooiste foto op canvas. Onder dit stuk staat een code voor korting.** Via de link kunt u dit presentje verzilveren.
Omdat het feest is heb ik de mooiste foto zelf voor Moederdag op canvas laten afdrukken voor Moederdag. Een leuk spontaan en blijvend cadeau. via de link kun jij dan gebruik maken van deze code. Veilig, snel, goed, en UV-bestendige & briljante kleuren. Deze code is tijdelijk beschikbaar en ik had deze zelf ook gebruikt en heb gevraagd of ik deze met liefhebbers van een goed cadeau en  kon delen.
                                                                                                                                                                  

ONZE KONING IS JARIG

EN DAN
WORDT ER GETRAKTEERD

OP

KORTING EN KWALITEIT

wat ook nog eens blijvend is..

KORTING CODE en gebruik de link om te genieten van snel, goed, goedkoop. 



NEDERLANDERS WERELDWIJD 
<img src="2015-Koningsdag-Groningen.jpg" alt=" Zonsopkomst rond de Martinitoren met vlag en wimpel behangen."></a>
E.C.Fotograaf ©
Landelijk en internationaal zijn Nederlanders over de hele wereld betrokken bij deze speciale dag. Oranje verenigingen halen ook dit jaar alles uit de kast voor feest en plezier.

Zo ook in Groningen, Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Nijmegen, Maastricht en andere steden. Door om 08.00 uur vanmorgen een bezoek te hebben gebracht aan de binnen stad waren de gemeentelijke diensten druk bezig met de opruimingen en het klaar maken van de openbare ruimtes. De veegdiensten en beveiliging zorgen voor een veilige omgeving. En deze verdienen ook een vermelding. 

De laatste harde kern van feestende personen en veelal jeugdige bezoekers genieten nu na of al weer bijtanken voor op wat komen gaat vandaag.
De Koningsnacht was weer een groot feest en gezelligheid is tot morgen vroeg nr 1. Voor de nachtbrakers is volgende foto veelal het laatste wat zij zagen.


<img src="koningsnacht.jpg" alt="ECFOTOGRAAF zijn afbeelding van een wegwerkbord die wel thuis weergeeft.."></a>
E.C.Fotograaf ©


Feesten en evenementen.

De vele feesten en evenementen overdag zijn door vele organisaties voor bereidt. 
 Meer hierover in de vervolg berichten..






Geschiedenis
Voorheen werd Nederland voor Koningin Beatrix haar verjaardag in het oranje gestoken. En Daarvoor was er wederom een vrouw aan het hoofd van het mooie Nederland en de daarbij horende continentale landjes of eilanden. Koningin Juliana daarvoor en lees wie nog meer..

1890–1948 Wilhelmina deed officieel in haar 58ste regeringsjaar afstand van haar koningschap. En was met die periode de langstzittend   Nederlandse staatshoofd ooit.

1948 – 1980 Juliana ( Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau.
De officiële roepnaam werd Juliana, terwijl haar moeder haar vaak junior noemde, en haar informele roepnaam Jula was.

30-04-1980 - 30-04-2013 Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Met een jaren lange verbintenis met de troon was en is Beatrix erg geliefd bij het internationale publiek. In Nederland op handen en voeten gedragen. is het nu de beurt aan een Koning, Willem Alexander.

30-04-2013 - heden Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Nu al een vaste warme plek in de harten van ht Nederlandse publiek is de Koning begonnen met een eigen viering op basis van nieuwe waarden om deze viering tot een landelijk succes te mogen maken

Onbekende datum Zal de Uiteindelijke troonopvolger Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau het stokje over nemen om met eer en geweten het land te besturen. Is het nu meer symbolisch van aard. 

De volgende Koningsdag zal 27-04-2016 worden gehouden enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten